Dr. Tan Balans Methode Acupunctuur

Het ervaren van ongemak of het hebben van pijn kan je dagelijks leven flink in de war schoppen. Vooral bij aanhoudende klachten is het moeilijk om dit te negeren. Gelukkig biedt Dr. Tan’s balansmethode uitkomst. Op een natuurlijke manier werken aan herstel en verlichting van je klachten kan via 6 fasen. Het is een effectieve manier om via het zelfherstellend vermogen van je lichaam weer in balans te komen, je beweeglijkheid te vergroten en je klachten te verhelpen.


De 6 fasen van de Dr. Tan’s methode


De Chinese methode Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture is een vorm van acupunctuur die werkt volgens 6 fasen. Waar de reguliere, klassieke vorm van acupunctuur inzet op het behandelen van de pijnpunten in de energiebaan zelf, is dit bij Dr. Tan’s methode niet het geval. Bij deze balansmethode acupunctuur wordt namelijk het evenwicht tussen de ”zieke’’ meridiaan of meridianen hersteld door 6 verbonden energiebanen, die deze meridiaan weer in balans kunnen brengen. Gebruikmaken van de kracht van het menselijk lichaam is ook bij deze vorm van acupunctuur leidend.


Bij welke klachten helpt Dr. Tan’s acupunctuur?


Voordat wordt begonnen met behandelen is het belangrijk dat eerst goed wordt aangegeven waar de pijn zit. Straalt de pijn uit, hoe heftig is de pijn en wanneer is het ontstaan? Als dit in kaart is gebracht, is duidelijk welke acupunctuurpunten behandeld moeten worden. Uiteenlopende pijnklachten en verstoringen worden hiermee effectief behandeld. Lichamelijke klachten die met deze balansmethode worden verholpen  zijn:

 • Migraine
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Rugpijn
 • Fibromyalgie
 • Neuropathie
 • Buik- en darmklachten
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Allergieën
 • Overgangsklachten


Dr. Tan’s acupunctuur, de werking


Alles in het lichaam en de geest staat met elkaar in verbinding, zo ook de energiebanen of meridianen die door het menselijk lichaam lopen. Het herstellen van het evenwicht via Dr. Tan’s acupunctuur heeft tot gevolg dat pijnklachten al na een enkele behandeling met minimaal 50% afnemen. De beweeglijkheid neemt direct toe en het aangedane gebied voelt soepeler. Dit is zonder meer een bijzonder resultaat bij een behandeling waar de acupunctuurnaalden vrijwel nooit in het pijngebied zelf worden geplaatst, maar juist op afstand (distaal).
Zo kan het zijn dat pijnklachten in het schoudergebied worden behandeld door de dunne naalden in de enkel of in het heupgebied te plaatsen. De behandeling ver van de pijnplek heeft als resultaat dat de energiestroom vanaf die plek onbelemmerd naar de pijnplek wordt geleid en de verstoring vanuit een heel ander lichaamsdeel opheft.


Behandelingen Dr. Tan’s acupunctuur


Hoewel de pijnklachten al tijdens het plaatsen van de naaldjes fors afnemen, is het voor een blijvend resultaat nodig om de balansmethode nog een aantal keren te herhalen. Tijdens de behandeling worden de naaldjes dan op een plek in het hoofd geplaatst, of in de armen of benen. Dit is afhankelijk van het gebied waar de pijn zit.
Voordelen acupunctuur volgens de Dr. Tan methode
Een groot voordeel van deze vorm van acupunctuur is dat in het pijngebied zelf geen naalden worden gebruikt. Pijn is een uiting van overprikkeling en door dit gebied te ontzien tijdens de behandeling, wordt extra pijn voorkomen en dat maakt de behandeling minder ingrijpend. Nog een voordeel is dat de kracht van het lichaam wordt aangezet via de meridianen die de balans herstellen. Als aanvulling op de behandeling kan ervoor worden gekozen de aangedane plek te masseren om het tot rust te brengen en het ongemak op deze manier te verzachten.

We horen graag van u.

*verplichte velden

Telefoon: 0614969289

Onze missie is om de pijn van de kostbare lichaam te verminderen